Verschillende factoren voor de ideale zithouding

zit sta bureau elektrisch

Ergonomische bureaustoelen zijn enorm belangrijk als je een hele dag zit op je werk. Deze stoelen zitten namelijk heel comfortabel, waardoor lichamelijke klachten en overbelaste spieren worden voorkomen.
Er zijn binnen Europa bepaalde normen, die ervoor zorgen dat een groot deel van de beroepsbevolking op een comfortabele stoel kunnen zitten. Daardoor zullen lichamelijke klachten worden voorkomen en kun je een hele dag zitten op de werkvloer.
Wat maakt een ergonomische stoel zo goed? Dat komt door verschillende factoren die bij de stoel naar voren komen. Er zijn een aantal onderdelen, die zorgen voor de perfecte zithouding.

Creeër de perfecte lichaamshouding

Ten eerste is het belangrijk om de juiste hoek van 90 graden bij de knieën te vormen. Als je een stoel hebt waarbij de zitting verstelbaar is, is het belangrijk om te zorgen dat de zitting op de bovenbenen aansluit. Voor een goede doorbloeding tussen de onderbenen en de voeten, is het belangrijk om ruimte tussen de knieholte en de zitting te houden.

Om klachten in de rug te voorkomen, is het belangrijk om de rugleuning zo te stellen dat deze mooi vormt met de kromming in de rug.

Naast de rugleuning zou je ook de armleuningen kunnen verstellen, zodat de armen ontspannen op de armleuning liggen. De ellebogen horen in een hoek van 90 graden te liggen. Door al deze onderdelen toe te passen in de lichaamshouding, voorkom je lichamelijke klachten.

Stoelbekleding als belangrijk onderdeel van de perfecte stoel

De lichaamshouding is enorm belangrijk, maar ook de bekleding van de werkstoel.
Hierdoor kun je namelijk comfortabel op de stoel zitten. Wat voor soorten bekleding zijn er?
Je zou kunnen kiezen voor een stoffen bekleding; de standaard bekleding. Meestal wordt deze bekleding in het zwart aangebracht, maar een kleurtje is ook zeker mogelijk!

Scheerwol is ook zeker een optie. Dit is een zachte stof die een verfijnde uitstraling aan de stoel geeft
Naast stof, zou je ook kunnen kiezen voor (kunst)leer. Kunstleer is stevig en is enorm makkelijk schoon te maken. Als hygiëne belangrijk is, is dit een goede keuze voor de bekleding van de stoelen. Echt leer zou ook goed kunnen werken als bekleding op stoelen. Hierdoor kun je heerlijk comfortabel zitten en krijgt de een mooie luxe uitstraling.