Vloerverwarming met noppenplaten

Vloerverwarming met noppenplaten

Wat zijn de voordelen van een noppenplaten vloerverwarming aanleggen?

Overweeg je een vloerverwarming aan te laten leggen? Dan sta je natuurlijk voor keuze welke soort vloerverwarming dat dan moet worden. In dit blog op Verbouwtrends, vertellen we je meer over de voordelen vloerverwarming met noppenplaten. Het zijn er nogal wat. Daarom beperken wij ons hier tot een aantal van de meeste belangrijke en meest in het oog springende voordelen.

Zeer efficiënte warmteverdeling

Vloerverwarming met noppenplaten biedt een zeer gelijkmatige verdeling van de warmte over de vloer. De noppen dienen als geleiders en zorgen ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verspreid, waardoor er geen koude plekken zullen ontstaan.

Snelle reactietijd

Noppenplaten hebben een lage massa. En dat houdt in dat ze lekker snel opwarmen en afkoelen. Hierdoor reageert het vloerverwarmingssysteem sneller op veranderingen in de gewenste temperatuur. En dat maakt het energieverbruik een stuk efficiënter.

Meer comfort

Met vloerverwarming op noppenplaten wordt de warmte zeer gelijkmatig verdeeld, waardoor er geen luchtcirculatie of tocht ontstaat. Dit geeft gegarandeerd een aangenaam en comfortabel binnen- of woonklimaat.

Ruimtebesparing

Noppenplaten hebben een lage opbouwhoogte, waardoor er weinig ruimteverlies is. Dit is vooral handig bij renovatieprojecten, waar de bestaande vloer meestal niet opgehoogd kan worden.

Geluidsisolatie

Noppenplaten hebben zeer goede geluidsisolerende eigenschappen. Ze verminderen contactgeluiden, zoals loopgeluiden en het overbrengen van geluid naar aangrenzende ruimtes.

Energiebesparing

Vloerverwarming kan in het algemeen helpen bij het verminderen van de energiekosten. Door de gelijkmatige verdeling van warmte kan de thermostaat op een lagere temperatuur worden ingesteld dan bij de traditionele radiatorverwarming, terwijl het toch een comfortabele warmte biedt. Dit resulteert in een efficiënter energieverbruik en lagere stookkosten. Of een vloerverwarmingssysteem met noppenplaten ook wat voor jou is, hangt af van verschillende factoren, zoals de specifieke situatie, de vloerconstructie en persoonlijke voorkeuren. Het is natuurlijk altijd nuttig om advies in te winnen bij een professionele installateur om te bepalen welk vloerverwarmingssysteem het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie. Meer blogs lezen over vloeren? Dan is dit blog over vloeren zeer interessant.