Voor welke huizen is een bouwtechnische keuring aan te raden?

Ben je van plan om een ander huis te gaan kopen? In de huidige huizenmarkt is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Je hebt met een ongekende concurrentie te maken, terwijl de prijzen ook ongekend hoog liggen. Als je eenmaal een interessant huis te pakken hebt, wil je ongetwijfeld zo snel mogelijk toehappen. Het is desalniettemin verstandig om voor een bouwtechnische keuring te kiezen.

Is een bouwtechnische keuring voor elk huis aan te raden? Ja, daar komt het in principe wel op neer.

Rijtjeswoningen

Heb je interesse om een rijtjeswoning aan te schaffen? Dan is het sowieso verstandig om een keurder in te schakelen. De kans is groot dat de rijtjeswoning al tientallen jaren oud is, waardoor er een (kleine) kans op verborgen gebreken bestaat. Een bouwkundige keurder is in staat om deze gebreken tijdig te signaleren.

Appartement

Ook voor een appartement is een bouwtechnische keuring aan te raden. Het gaat hierbij om een kleiner oppervlakte, maar desalniettemin kan er sprake van verborgen gebreken zijn. Ook is het goed mogelijk dat een appartement achterstallig onderhoud heeft; dit is overigens bij elk huis goed mogelijk. Met een bouwtechnische keuring wordt ook naar het achterstallige onderhoud gekeken door de keurder.

Villa’s of vrijstaande huizen

Als je een echt groot (en duur) huis wilt kopen, is een bouwkundige keuring ook verstandig. Des te groter een huis is, des te groter ook de kans op (verborgen) gebreken. Bovendien hebben dergelijke huizen vaak een flink prijskaartje; gezien de hypotheek die je nodig hebt, is de kans groot dat een bouwkundige keuring verplicht gesteld wordt.

Moraal van het verhaal: eigenlijk altijd is een bouwtechnische keuring aan te raden. Kom direct in actie, vraag offertes op bij een keurder en laat de woning zo snel mogelijk keuren. Dát gaat je veel waardevolle inzichten geven.