Voordelen van elektrische heftrucks

Heftrucks zijn handig voor verschillende redenen. Zo zijn ze handig in de bouw om dingen op te tillen en te verplaatsen. Ze rijden meestal op diesel of LPG. Maar logistieke ondernemers kiezen tegenwoordig vaker voor een elektrische heftruck. Lees hier de voordelen van elektrische heftrucks.

Schoner 

Doordat de heftruck elektrisch is en geen Diesel of LPG gebruikt komen er geen schadelijke uitlaatgassen vrij bij een elektrische heftruck. Elektrische heftrucks worden dan ook vaak gebruikt op plaatsen waar schadelijke lucht lastig weggehaald kan worden of lastig weg gaat. Ook worden ze gebruikt op plaatsen waar levensmiddelen of reuk-smaak gevoelige stoffen worden opgeslagen of worden verwerkt. Zodat er geen schadelijke stoffen in kunnen komen. 

Stiller

Naast dat een Elektrische heftruck schoner is, is deze ook stiller. Er zitten namelijk minder bewegende onderdelen in een elektrische motor. Ook betekent dat dat de motor minder snel kapot gaat of beschadigd wordt. Onderhoud is hierdoor ook minder nodig en de onderdelen dat onderhouden moeten worden zijn makkelijker te bereiken. Dit maakt de heftruck ook nog is goedkoper in onderhoud. En hoef je minder snel een nieuwe heftruck te kopen wat natuurlijk ook een groot voordeel is. Een nadeel is wel dat de elektrische heftruck niet gebruikt kan worden op plaatsen waar open vuur gebruikt wordt. De elektrische heftruck produceert namelijk gassen, waterstof en zuurstof, die in combinatie met open vuur heel erg gevaarlijk zijn.

 Heftruck discounter

Heftruck Discounter   biedt meerdere soorten heftrucks aan zoals bijvoorbeeld stapelaars. Bekijk de website van Heftruck Discounter voor meer informatie en meer verschillende soorten Heftrucks.