Waar houd een afkickkliniek zich mee bezig?

Er zijn verschillende nieuwsartikelen te vinden op het internet en programma’s te bekijken over verslavingen. Het is bekend hoe verslavingen niet alleen de persoon zelf, maar ook de mensen rondom die persoon kapot maken. Om verslavingen te behandelen zijn er afkickklinieken opgericht. Deze heb je overal ter wereld, omdat verslavingen wereldwijd voorkomen. Toch komt het ook weleens voor dat de juiste hulp voor een bepaalde verslaving niet in je eigen land wordt aangeboden, maar dat je een traject zal volgen in een ander land. Denk hierbij aan een afkickkliniek in (Zuid) Afrika. Vaak is het echter wel mogelijk om hulp te zoeken in je eigen land. Welke soort hulp je nodig hebt is afhankelijk van je verslaving, de kans op terugval, familie- en omgevingsfactoren, persoonlijke factoren, de soort verslaving en nog veel meer. In dit artikel richt ik me op een afkickkliniek, zoals https://www.connection-sggz.nl/. Waar houden dergelijke afkickklinieken zich mee bezig? Je leest het in dit artikel.

Wat is een afkickkliniek?

Een afkickkliniek is te beschrijven als een kliniek waar je hulp krijgt van deskundige medische begeleiders om af te kicken van je verslaving. Dit kan om allerlei verschillende verslavingen gaan. Denk bijvoorbeeld aan een alcohol- of drugsverslaving, gameverslaving of gokverslaving.

De bezigheden van een afkickkliniek

Kortom, een afkickkliniek helpt jou bij het afkicken van je verslaving. Maar hoe gaat dit proces te werk? De taak van een afkickkliniek ligt bij het creëren van ideale omstandigheden en voorwaarden, zodat de verslaafde de kans krijgt om af te kicken van datgene waar hij of zij verslaafd aan is in een comfortabele en veilige omgeving. Het hele afkickproces wordt nauwkeurig in de gaten gehouden door verplegend personeel en artsen. Dit betekent ook dat zij kunnen ingrijpen wanneer dat nodig is. Je zult te maken krijgen met ontwenningsverschijnselen en het medisch team zal jou door middel van hun expertise de juiste begeleiding kunnen bieden.