Waarom zijn ze altijd bezig met de weg?

Het is weer zo ver, je zit in de auto en ziet een van de gele borden. De weg is afgezet vanwege wegenbouw en je moet zo een half uur omrijden. Iets wat je totaal niet ziet zitten wanneer je op de plek van bestemming wilt komen. Toch gebeurt dit vaker dan we eigenlijk willen en vaak zien we zelf het verschil niet eens. 

Hoewel het niet prettiger kan worden, is het wel handig om te weten waarom ze zo vaak bezig zijn met de wegen. Op deze manier denk je er voortaan toch wat anders over. 

Veiligheid staat voorop

Er rijden dagelijks miljoenen mensen op de weg. Iedereen wilt veilig van a naar b kunnen rijden. Hierdoor is het belangrijk dat het wegdek waar we overheen rijden ook daadwerkelijk veilig is. Iedereen die een auto bezit, betaalt wegenbelasting en deze belasting wordt weer gebruikt om betere wegen te maken. Echter betekent een betere weg niet gelijk een veiligere weg. Zo duurt het een paar dagen voordat de weg precies goed is. Dit komt omdat er dan al dagelijks auto’s over gereden zijn om de gladheid van het wegdek weg te rijden. Hierdoor zie je ook gelijk hoe snel dat gaat.

Rij maar eens naar onze buurlanden

Wie wel eens in België of Duitsland is geweest, weet precies wat ik bedoel. Zodra je daar de grens over rijdt, merk je dit gelijk vanwege hun wegdek. Het is er heel anders en ze houden het ook nog eens stukken minder goed bij. Avema.nl zou ze hierbij kunnen helpen maar dat kost natuurlijk wel geld. 

Toch is het hebben van een slecht wegdek, zowel slecht voor de veiligheid als voor de auto. De auto raakt namelijk stukken sneller beschadigt wanneer het wegdek niet meer is zoals die moet zijn.