Waarom zou ik een watertafel aanschaffen?

Watertafel

Wie houdt er nou niet van een tuin vol met spullen die rustgevend zijn? Als jij hier ook zo’n fan van bent dan is een watertafel wellicht iets voor jou. Een watertafel is een prachtige toevoeging aan je tuin en kan het middelpunt worden van je huis en tuin. Het is niet alleen voordelig voor jou, maar ook voor je planten. Een voordeel van een watertafel is dat het een kalmerende werking heeft.. Een watertafel zorgt namelijk dat ze gehydrateerd blijven. Maar welke keuzes moet je eigenlijk maken als je een watertafel aanschaft?

Watertafel

Kies op basis van jouw smaak een watertafel

Nu kan deze kalmerende tafel precies worden ingesteld naar jouw voorkeuren! Denk dus vooral goed na over wat het precies is wat jij wilt. Je hebt namelijk onwijs veel keuzes in vormen en groottes. Ga je voor een rechthoekige tafel, of toch voor een ronde? Kijk hiervoor vooral wat het beste in jouw tuin past. Hierna kan je er over na gaan denken hoeveel fonteinen je wilt hebben. Ben je bescheiden en neem je er eentje, of ga je voor meerdere fonteinen? Beslis hier vooral over op basis van hoe vaak je van plan bent om het te gebruiken. Zo maak je geen onnodige beslissingen. 

Ga je voor cortenstaal, of toch voor aluminium?

Hierna kun je gaan kijken of je een watertafel wilt hebben van cortenstaal of van aluminium. Cortenstaal is een vrij uniek soort staal afkomstig uit Amerika. Het heeft een roestige look en wordt vaak gebruikt voor plantenbakken. Het is een duurzaam materiaal en het heeft echt super weinig onderhoud nodig. Je hoeft je waterbak dan dus amper te onderhouden. Het kan natuurlijk zijn dat je geen fan bent van de roestige uitstraling. Dan kan je het beste gaan voor aluminium. Aluminium is erg licht en heeft een mooie industriële look. Kijk dus gelijk wat het beste bij jou past en schaf zo’n prachtige waterbak aan!