Waarom zou je een stoer interieur willen creëren?

stoere eetkamerstoelen

Een stoer interieur kenmerkt zich vaak door het gebruik van solide natuurmaterialen. Een stoer interieur is vaak een mix van diverse stijlen. Ook het robuuste element mag in een stoer interieur niet ontbreken. Leer is tevens een onmisbaar item. Ruimtes worden door het stoere element spannend en een stuk persoonlijker. Onderstaand artikel gaat hier dieper op in en geeft tips.

Verlichting met een stoer tintje

Het gebruik van stoere hanglampen zijn een aanrader. Robuuste verlichting zorgt voor een mooie toevoeging in je interieur. Je maakt een krachtig gebaar en het gebruik van industriële verlichting is tevens krachtig. Maak gebruik van diverse, donkere metaalsoorten, oude materialen of lampen met een verweerd uiterlijk. Deze lampen zie je tevens vaak terug in bijvoorbeeld oude fabrieken en loodsen, ze passen perfect bij een stoer interieur.

stoere eetkamerstoelen

Stoere eetkamerstoelen, tafels en banken

Stoere eetkamerstoelen zijn herkenbaar aan een robuust en natuurlijk uiterlijk. Hier wordt gebruik gemaakt van een vrij minimalistische sfeer. Er zijn geen overbodige franjes of versiersels bevestigd aan deze eetkamerstoelen. Stoere eetkamerstoelen stralen tevens kracht uit. Ze zijn veelal gemaakt van leer of kunstleer in combinatie met kleuren zoals cognac, grijs, zwart of donkerbruin.

Tafels van massief hout doen het goed in een stoer interieur en daarbij mag het metalen onderstel niet ontbreken. Banken van leer zijn tevens onontbeerlijk en worden veelal in donkere kleuren gebruikt. Om een stukje geborgenheid en warmte te realiseren in combinatie met je robuuste bank, mag je gebruik maken van een lekker en comfortabel hoogpolig tapijt.

Stoere vloeren

Een stoer interieur, wordt helemaal compleet met een stoere vloer. Denk hierbij aan een betonnen vloer, of een gietvloer. Hou je van meer warmte in je interieur? Dan kan je ook kiezen voor een houten vloer. Een houten vloer mag in principe bestaan uit donkere tinten om je interieur nog meer kracht te geven. Uiteraard is een lichtere kleur variant ook mogelijk, afhankelijk van je persoonlijkheid en de sfeer die je wilt neerzetten.