Wat is de beste klusvolgorde in een nieuwe woning?

Ga je verhuizen, dan zal er waarschijnlijk best nog wat moeten gebeuren in de nieuwe woning. Als je geluk hebt ligt er al een vloer en hoeft er ook niet meer geschilderd te worden, maar meestal is dat niet het geval. Het is slim om een plan van aanpak te maken, zodat je overzichtelijk te werk kan gaan. Hieronder vind je de beste klusvolgorde in een nieuwe woning.

Een eventueel nieuw plafond en muren

Vaak is dit niet het geval, maar soms is het nodig om een nieuw plafond te plaatsen. Je zou bijvoorbeeld voor een goed klimaatplafond kunnen gaan, van Matgroep. Neem ook een kijkje bij verschillende aanbieders als er nieuwe muren geplaatst dienen te worden, om zo op de beste prijs en kwaliteit uit te komen.

Het plafond witten

Het witten van je plafond is een perfecte klus om mee te beginnen. Op die manier kun je eventueel knoeien op de vloer die er nog niet ligt (of op de oude vloer). Heb je eenmaal een goede vloer liggen, dan is het zonde als deze vies wordt. 

De muren verven

Heb je het plafond voorzien van een mooie witte kleur? Dan is het tijd om de muren te verven. Kies een mooie kleur uit en denk van tevoren na of deze wel bij de rest van je interieur past. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen iedere muur een andere kleur te geven.

Het verven van de trap

Ook de trap zal vaak geverfd moeten worden. Het is daarbij verstandig om steeds één trede over te slaan. Op die manier kun je nog naar boven en beneden als dat tussendoor nodig is.

Elektra 

Is het nodig om stopcontacten te vervangen? Dan kun je dit het best na het verven doen, net als het plaatsen van dimmers.