Wat is de waarde van houten buitenjaloezieën?

zonwering Oldenzaal

Jaloezieën zijn al jaren een grote speler op het gebied van raamdecoraties. Zo zijn ze erg stijlvol en kunnen ze op veel manieren gebruikt worden. Ook zijn ze vaak steviger en robuuster tegen schade vanwege het stevige materiaal, wat gordijnen minder snel kunnen zeggen. Jaloezieën van hout of luxaflex shutters zijn daardoor erg populair onder mensen. Als je jaloezieen overweegt zijn er een paar opties om over na te denken, ten eerste wat voor soort jaloezieën je wilt: binnen- of buitenjaloezieën. Er zijn een paar verschillen, en hier zullen we wat tips noemen om de aankoop hopelijk een stukje makkelijker te maken. 

Het verschil tussen jaloezieën

Aangezien niet iedereen het verschil weet tussen binnen- en buitenjaloezieën, zullen we het hier nog een keer noemen. Binnenjaloezieën zijn precies hoe iedereen ze kent: ze zijn stijlvol, laten net aan genoeg zonlicht naar binnen en mensen kunnen van buitenaf niet makkelijk naar binnen kijken. Buitenjaloezieen hebben dezelfde gebruiken, maar het verschil is dat deze een isolerende functie hebben en zonlicht daardoor weerkaatsen. Dit betekent dat buitenjaloezieen veel van de warme stralen van het zonlicht buiten houden. Jaloezieën van hout of luxaflex shutters met deze functie zijn daardoor erg handig op warme zomerdagen om wat warmte buiten te houden en het lekker koel te houden. 

Voordelen van houten buitenjaloezieën

Een groot voordeel van buitenjaloezieën is natuurlijk hetgeen we al eerder genoemd hebben: de zonwerende functie. Hierdoor zijn deze jaloezieën perfect op warme zomerdagen om de warmte van buiten te weren en het extra koel te houden binnen. Hierdoor worden ze ook op veel plekken gebruikt waar warmte als onprettig kan worden ervaren, zoals op kantoor, waar mensen zich minder goed concentreren met veel warmte inval. Daarbij laten de jaloezieën nog steeds genoeg licht naar binnen, waardoor je ook niet in een donkere ruimte zit. Jaloezieën van hout en luxaflex shutters die warmtewerend werken op deze manier zijn dus erg prettig voor in de zomer.