Wat zijn hexagon tegels precies?

Hexagon tegels zijn de voorbije jaren stelselmatig populairder geworden. Het gaat hierbij om tegels die over een zeshoekige vorm beschikken. Deze opvallende vorm is gebaseerd op het zogenaamde honingraat motief. Dit heeft ervoor gezorgd dat deze tegels zich kenmerken door een zeer natuurlijke uitstraling. In de praktijk wordt er naar deze tegels niet zelden verwezen als zijnde honingraat exemplaren. Deze tegels kunnen ook niet alleen maar worden gebruikt in de vloer van je badkamer en toilet. Daarnaast is het namelijk zo dat heel wat mensen er ook de wanden mee bekleden. In het bijzonder de zeshoekige vorm welke deze tegels beschikken, zorgt ervoor dat er een zeer opvallende uitstraling kan worden gecreëerd. In ieder geval, ben jij ook wel te vinden voor de unieke uitstraling waar de hexagon tegel over beschikt? Lees dan vooral snel verder!

Wat zijn hexagon tegels?

Voor hexagon tegels geldt dat ze zich kenmerken door een zeshoekige vorm. Deze opvallende vorm doet een beetje denken aan deze van honingraat. Dit heeft als gevolg dat deze tegel zich kenmerkt door een zeer natuurlijke uitstraling. Het is dan ook eigenlijk helemaal niet vreemd dat er in de praktijk wel eens naar wordt verwezen als zijnde de zogenaamde honingraat tegel. Het is mogelijk om deze tegels te integreren in verschillende ruimtes in je woning. Het gaat hierbij dan vooral om: 

  • De badkamer; 
  • De toiletruimte; 

Door te kiezen voor hexagon tegels wordt er een speciaal effect gecreëerd in niet alleen de badkamer, maar ook in het toilet. Niet zelden wordt er ook voor gekozen om één wand in een tegel te zetten. Is er sprake van een kleine ruimte waarin je graag gebruik wil maken van tegels? Dat is zeker mogelijk, alleen is het dan een goed idee om te kiezen voor het plaatsen van grotere tegels. Op deze manier wordt er wat meer rust gecreëerd.

Kan je hexagon tegels ook buitenshuis gebruiken?

In eerste instantie geldt voor hexagon tegels dat ze voornamelijk binnen in de woning worden gebruikt. Heel wat mensen zijn echter meteen grote fan van de uitstraling waar deze tegels over beschikken. Dit zorgt ervoor dat ze toch overwegen om ze ook te gaan gebruiken op bijvoorbeeld hun terras of onder een overkapping. Dat is zeker een mogelijkheid. Je moet er in deze situatie alleen wel rekening mee houden dat de tegels over vorstbestendige eigenschappen dienen te beschikken. Mocht dit niet het geval zijn spreekt het immers voor zich dat er tijdens een strenge wintermaand schade aan de tegel zou kunnen ontstaan. 

Het karakter waar hexagon tegels over beschikken zorgt ervoor dat er ook vaak naar wordt gekeken voor wat het bekleden van bijvoorbeeld de achterwand van een open haard betreft. Ook voor het bekleden van een buitenkachel kan een hexagon tegel de moeite waard zijn om te overwegen. Voor deze tegels geldt in ieder geval dat ze erin slagen om je terras direct te voorzien van een geheel uniek en zeer aantrekkelijk karakter. In het bijzonder zorgt het plaatsen van deze tegels ervoor dat er een rustgevend plek wordt gerealiseerd waar het geweldig vertoeven is.