Zelf een wespenval maken.

U kent het wel: bent u op een mooie zomerdag in de tuin lekker aan het barbecueën, zit er ineens  zo’n irritante wesp om je hoofd te zoemen en als je niet oplet komt hij ook nog op het eten of in uw drinken. Aan de ene kant valt het gedrag van de wesp wel te begrijpen: hij wordt aangetrokken door de vele lekkere geuren van het eten en de dranken. In deze situatie moet u in ieder geval nooit de wesp weg slaan, want dan kan het gebeuren dat hij zo agressief wordt dat hij aanvalt en steekt. U hoeft het echter niet zover te laten komen. Met deze geweldige tip kunt u zo weer volop genieten van het avondzonnetje en alle lekkernij, zonder gestoord te hoeven worden door een vervelende wesp.

Zo gaat u te werk

U neemt een petfles en zaagt deze met een ijzerzaag, uit uw gevulde gereedschapswagen,  op ongeveer 10 cm onder de hals door. Daarna maakt u twee gaatjes in het onderste gedeelte van de fles, ongeveer 1 cm van waar de fles is doorgezaagd. Hier kunt u een touw of draad doorheen spannen om de fles op te hangen aan bijvoorbeeld een boom. Neem nu een fles siroop en schenk dit in het onderste gedeelte van de afgezaagde fles tot een hoogte van 3 tot 5 cm. Vervolgens neemt u de afgezaagde flessenhals en zet deze op de kop in de afgezaagde bodem.

De wespenval is nu klaar en kan nu in de tuin aan een boom of op het balkon opgehangen worden. Laat de wespen nu maar komen!

Tip: maak er een stuk of 2 á 3 voor een optimaal resultaat. Zo kunt u ongestoord genieten van uw eten.