De voordelen van het leggen van houten vloeren met vloerverwarming

Als je je huis op een luxe manier wilt opwaarderen, dan is het installeren van houten vloeren in combinatie met vloerverwarming de perfecte combinatie. Het ziet er niet alleen geweldig uit en geeft je huis een vleugje high-end elegantie, maar het biedt ook veel praktische voordelen. In deze blogpost bespreken we de voordelen van het toevoegen van vloerverwarming aan je houten vloeren en hoeveel het je gaat kosten.

Warmteverdeling

Het belangrijkste voordeel van het combineren van houten vloeren met vloerverwarming is dat het een gelijkmatigere warmteverdeling biedt dan radiatoren of traditionele geforceerde luchtsystemen. Dit betekent dat je in je hele huis kunt genieten van comfortabele temperaturen zonder je zorgen te hoeven maken over koude plekken of ongelijkmatige warmteverdeling. En omdat de warmte van de vloer naar boven stijgt in plaats van van het plafond naar beneden, hoef je je geen zorgen te maken over warme lucht die aan het plafond blijft hangen zoals bij radiatoren of andere conventionele verwarmingssystemen.

Kostenbesparing

Een ander voordeel van vloerverwarming voor je houten vloeren is dat je door het zeer efficiënte ontwerp geld kunt besparen op je energiekosten. Radiatoren hebben veel energie nodig om ze op hun optimale temperatuur te houden, terwijl vloerverwarming minder energie nodig heeft omdat het werkt door verwarmd water te laten circuleren door buizen onder je vloeren. Daardoor kun je je energierekening aanzienlijk verlagen en toch genieten van warme en gezellige temperaturen in je hele huis.

Werkelijke kosten

Tot slot, als het gaat om vloerverwarming kosten, hoeft het toevoegen van vloerverwarming aan je houten vloeren ook niet duur te zijn! Afhankelijk van de grootte van je ruimte en het type systeem dat je kiest (elektrisch of hydronisch), kunnen de installatiekosten variëren van 5 euro – 20 euro per vierkante meter. In vergelijking met traditionele radiatorsystemen die alleen al voor de installatie 4 euro – 7 euro per vierkante meter kosten, kan de installatie van een vloerverwarmingssysteem je op de lange termijn geld besparen!

Conclusie

Al met al biedt het combineren van houten vloeren met vloerverwarming zowel esthetische als praktische voordelen voor elk huis. Het ziet er niet alleen mooi uit en zorgt voor een gelijkmatigere warmteverdeling in je ruimtes, maar het helpt ook de energiekosten te verlagen en is relatief goedkoop vergeleken met andere vormen van verwarming. Dus als je een elegante maar betaalbare manier wilt om je huis te verwarmen tijdens die koude wintermaanden, overweeg dan vandaag nog de installatie van houten vloeren in combinatie met vloerverwarming!